WMC 2001


Lördagen den 16:e juni var det åter dags för den traditionella kampen om "möllan"! En stor del av den svenska eliten i F2B hade mött upp denna regniga morgon. Dystra väderutsikter, men efter att vi suttit och myst med kaffe och bullar i klubbstugan i en och en halv timme, upphörde regnet och vi hade perfekt flygväder resten av dagen! Mulet (ingen sol i ögonen!), svag vind och lagom varmt.

Kampen denna gång skulle stå mellan Ove och Staffan. Jag själv lyckades med uppbådande av stor kraft dra av en lina vid provdrag i Erlings dragmaskin. Sen blev det till att flyga med dåligt justerade linor under tävlingen. (Som om det skulle göra någon skillnad?!) Erik hann bara med en start, sedan upptäcktes sprickor i bakkroppen (på modellen) och så var det slutfluget för hans del. Nästa gång måste vi bjuda Ove lite hårdare motstånd eller hur?

Ove vann med tre "smutta" flygningar, en del tydliga missar men färre än vi andra hade. Ove har fin stuntgång i ST 46:an. Propellern är förresten en 12/6 Rev Up kapad till 11,5.

Staffan flög sin "Millennium" Impact med PA 51:an. Han hade haft lite problem med motorgången tidigare men nu verkade allt fungera perfekt. Ny Impact är på gång med bl.a. "bulletproof" noskonstruktion.

Undertecknad flög gamla Patternmaster igen! Jag lyckades med att koppla linorna fel på träning två dagar före tävlingen och tyckte det var konstigt att kärran aldrig lättade! Till slut for både prop och landställ all världens väg. Min enda RevUp 13/6 åt skogen! Landstället satt fäst med nylonskruvar och de fungerade som de skulle, dvs de gick mitt av utan skador på fästet. Med Stalker Carbon Fiber propeller, ny soppa med riktig racingmetanol i gick det som det gick - övertid i alla flygningarna. Sånt duger inte.

Erik flög senaste Kestrel:en (Absolut Stunt) Den flög fint som vanligt med Jett 61 och ganska tyst trots pipsystemet. Erik flyger med lite lägre varvtal, något under 10000, vilket tar ner ljudet en del. Något mindre diameter på propen än vanligt minskar propellerljudet.

Funktionärerna skötte sig med den äran: Två domare, Pelle Pettersson och Erling Linné hade vi, veteraner vid det här laget. Dessutom hade vi sekretariat med poängräknare, tack Håkan Trulsson! Skönt att någon tog på sig den uppgiften!

Sammanfattningsvis hade vi en trevlig dag, vi slapp att bli solbrända, fast några fler deltagare vore kul!

Lars Roos

Trelleborgs MFK


Tullinge 2002
Inga bilder från 2001, men denna stiliga sommarbild från Tullinge juli 2002 platsar utmärkt, tycker WebbmästerWMC 2002 blåste bort


Fyra piloter och två domare hade mött upp tidigt på morgonen. Det blåste rätt mycket redan då, men det provflögs i alla fall. Sedan ökade vinden ännu mera och ingen ville riskera modellerna, det började ju dra ihop sig till VM. Vi satte oss istället i stugan och åt upp frallorna samt diskuterade kommande regeländringar.
  Vi diskuterade också tillkomsten av en ny stuntträningsmodell för nybörjare som är tänkt att efterträda "LINUS", som helt enkelt har blivit omodern. Erik Björnwall hade fått i uppdrag av Göran Olsson att "hitta på något". Så lördagen var inte helt bortkastad trots allt!

Lars Roos,TMFK


Erik Björnwalls nyaste tävlingskärra ser
redan utormordentligt stilig ut