Windmill Cup 98: Olja på duk, 2.500:-
Alla WMC98 fotos CHINON ES-3000 digitalkamera ! © Staffan Ahlström 1998


Försenad fajt för fyra flygare !


Vädret hindrade inte stunttävlingen...

Femtonde upplagan av Windmill Cup genomfördes som planerat den 8:e augusti. Egentligen skulle tävlingen ha körts den 13:e juni, men pga. för många återbud i sista stund beslöt vi oss för att flytta datum, och på så sätt möjligen komma in i en litet bättre väderperiod. Fyra tävlande mötte upp, färre än vanligt, kanske beroende på det dåliga sommarvädret. Det har givits alldeles för få tillfällen till träning, och dessutom skulle SM avgöras helgen efter. Men, vi hade en fantastisk tur med vädret och kul hade vi! Standarden på flygandet var hög, och bullarna smakade gott som vanligt !
Efter att alla inklusive domarna fått sin traditionella uppvärmningsflygning kunde tävlandet komma igång:
I första omgången tog Erik Björnwall ledningen med 1986p före Staffan Ekström med 1945p och Lars Roos med 1834p och Kauko Kainulainen med 1558p. Kauko hade fått stora problem med motorgången och var tvungen att skruva en hel del.
I omgång två behöll Erik B. Ledningen med knapp marginal genom en flygning på 1986p (igen !). Staffan ökade sina poäng till 2007.Därefter Lars, 1928p och Kauko, 1738p.
I sista och avgörande heat lyckades Staffan köra över oss andra med 2012p. Erik försämrade några poäng till 1980 (snacka om jämnhet !) Lars lyckades med konststycket att tänka på annat under flygningen och därmed glömma de överliggande åttorna ! Då blir poängen därefter.. 1731. Kauko lyckades litet bättre och fick ihop 1813p.


Lilla resultatlistan Hi-tech resultatberäkning !

Skumögd ? Klicka för större bild

Staffan Ekström hade därmed tagit hem sin första stuntseger någonsin och i ganska hyfsad konkurrens också ! (Åtminstone från Erik!) Gratulerar ! Att han gjorde det med en alldeles ny kärra med bara ett tjugotal starter på nacken gör ju inte saken sämre !
Pristagarna !

2:an Björnwall och 1:an Ekström visar diplom och Specialpriset, "The Windmill Prop", en Lars Roos- skapelse
Vinnarna

Efter prisutdelning och sedvanlig fotografering for alla hem till verkligheten, nöjda och glada såg det ut som - gissa vem såg nöjdast ut ?
TMFK tackar tävlande och funktionärer för visat intresse, speciellt domarna Pelle Pettersson och Lars-Åke Andersson, samt Erling Linné och Mia Neij som skötte resultaträkningen.


Lars Roos


Kärrorna :


Klicka på det plan du vill veta mer om !


< < Folket Prylarna > >

Kestrel: Erik Björnwall Blue Max :Kauko Kainulainen PM 96 : Lars Roos Millenium: Staffan Ekström